Bedrijfshistorie

Kwaliteit en vakmanschap sinds 1962

Pieter Verstegen (1937) ging, na de Ambachtsschool te hebben doorlopen, in loondienst aan de slag als monteur. In zijn vrije tijd sleutelde hij regelmatig aan Ford (voorloper New Holland) tractoren, maar ook aan o.a. melkmachines. Zo begon het enkele jaren later te kriebelen om van zijn passie zijn werk te maken en een eigen bedrijf te starten. De papieren werden gehaald en op 1 oktober 1962 was het zover; Verstegen Landbouwmechanisatie was een feit. Voor reparatie, onderhoud en aanpassingen van land- en tuinbouwmachines kon men voortaan terecht in Sevenum.
Er werden veel gebruikte Ford tractoren verkocht, maar ook nieuwe Ford tractoren vonden de weg naar de klant (per jaar ca. 100 Ford Dexta!). Vanuit Engeland werd regelmatig geïmporteerd. Door de groei van het bedrijf is zijn vrouw Diny na verloop van tijd de administratie voor haar rekening gaan nemen. Ook hielp ze mee om, voor dag en dauw, machines op te halen of af te leveren in heel Nederland.

In 1989 werd Verstegen key dealer van Ford (later New Holland). Na diverse jaren kon eindelijk de uitbreiding van het bedrijf gerealiseerd worden. Maar helaas sloeg in 1991 het noodlot toe. Pieter Verstegen overleed. Zijn zoon Peter-Paul heeft met hulp van zijn broer Michel en een stagiaire de krachten gebundeld, zodat de bedrijfsactiviteiten voortgezet konden worden. Het waren geen gemakkelijke tijden, maar het bedrijf maakte langzaam een groei door. Zodanig dat het tijd was voor uitbreiding. Inmiddels had Peter-Paul Verstegen het bedrijf overgenomen en werd in 1998 de naam omgedoopt naar Verstegen Sevenum BV. De eerste monteur (1996) was inmiddels ook al enige tijd in dienst. In de loop der jaren zijn er nog velen gevolgd.

In 1998 kreeg Verstegen Sevenum het officiële dealerschap van New Holland. Waar ze tot op de dag van vandaag trots en tevreden over zijn.

De geplande uitbreiding kwam op een nieuwe locatie; aan de overkant van de weg op Grubbenvorsterweg 46. Hier ging in 1999 de eerste paal de grond in en in november was de officiële opening.

Het bedrijf bleef verder groeien met als resultaat dat er in de jaren 2011, 2016 en 2018 flinke uitbreidingen kwamen. Er werd steeds meer gemoderniseerd. De kernactiviteiten zijn; van reparatie, onderhoud tot aanpassingen van land- en tuinbouwmachines én van inkoop, verkoop, tot verhuur en lease van land- en tuinbouwmachines. Door onze ervaring, vakmanschap en flexibiliteit weet men ons te vinden in zowel binnen- als buitenland. Ook voor onze voorraad onderdelen, die in de loop van de tijd alleen maar uitgebreid is.

In oktober 2022 bestaat ons bedrijf 60-jarig. We kunnen terugkijken op een roerige, maar ook mooie tijd.

Onder leiding van Peter-Paul heeft Verstegen Sevenum zich ontwikkeld van een klein bedrijf naar een solide speler in land- en tuinbouwmachines. Ondersteund door een team van vakkundige mensen en een selecte groep van leveranciers en dealers is Verstegen Sevenum uitgebouwd tot een internationaal actieve organisatie met een zeer breed programma aan producten.

Onze klantenkring is meegegroeid en blijft ons al jaren trouw. Bijzonder om de overnames van vader op zoon bij de klanten mee te maken en daar onderdeel van te mogen zijn. Fijn dat zij nog steeds de weg naar Verstegen Sevenum weten te vinden.

Peter-Paul Verstegen heeft samen met zijn medewerkers hard gewerkt om het bedrijf te brengen waar het nu is, een geduchte speler op het gebied van landbouw- en tuinmachines.

Wat ongewijzigd is sinds de oprichting van Verstegen Sevenum is betrouwbaarheid, flexibiliteit, kennis en klantgerichtheid. En als constante factor al die jaren, echtgenote en moeder Diny Verstegen, die tot op de dag van vandaag nog regelmatig te vinden is op de afdeling administratie.